Zoeken

Marokkanen gemarteld in Birma: justitie neemt zaak in behandeling

17 mei 2024 - 14:00 - Wereld

©

Op bevel van de procureur des Konings bij het Hof van Beroep in Casablanca is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de ontvoering, gijzeling en marteling van Marokkanen door gewapende criminele bendes in Myanmar (Birma), aan de grens met Thailand. Het onderzoek wordt geleid door de Gerechtelijke politie (BNPJ).

Sommige slachtoffers en hun families zijn in het kader van dit onderzoek al gehoord, meldde de procureur des Konings woensdag in een persbericht. De Marokkaanse ambassade in Bangkok volgt de situatie van nabij en doet er alles aan om de Marokkanen vrij te krijgen die door gewapende criminele bendes in Myanmar (Birma) gevangen worden gehouden, verzekert Abderrahim Rahhaly, ambassadeur van Marokko in Bangkok.

Lees ook: Families ontvoerde en gemartelde Marokkanen in Birma komen in opstand

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek worden de Marokkaanse burgers vastgehouden door criminele organisaties die gespecialiseerd zijn in mensenhandel. Deze organisaties beloven hun slachtoffers lucratieve contracten in de online handel en hoge salarissen om ze te lokken. De slachtoffers worden vervolgens ontvoerd en uitgebuit door de criminelen, die hen dwingen om zonder pauze te werken en hen martelen zodra ze de wens uiten om terug te keren naar hun land van herkomst.

Lees ook: Marokkanen ontvoerd en gemarteld door gewapende bendes in Thailand

In afwachting van de resultaten van het onderzoek, heeft de procureur de Marokkanen opgeroepen tot voorzichtigheid en waakzaamheid met betrekking tot rekrutering op sociale media of via tussenpersonen in Marokko en het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team