Zoeken

Tientallen Marokkanen "vastgehouden en gemarteld" in Thailand

4 mei 2024 - 18:00 - Wereld

©

De detentie van tientallen jonge Marokkanen in erbarmelijke omstandigheden in Thailand baart zorgen bij Fatima Tamni, parlementslid van de FGD-partij (FGD). Ze heeft minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita om opheldering gevraagd over de stappen die zijn departement neemt om deze kwestie aan te pakken.

De jonge Marokkanen werden ontvoerd door een bende in Thailand, die voornamelijk bestond uit Chinezen. Volgens de broer van een van de slachtoffers, die contact opnam met de website Al3omk, werden de Marokkanen gelokt met valse beloftes van banen in de e-commerce in Thailand, inclusief alle nodige faciliteiten om er te komen. De families van de slachtoffers hebben bij het ministerie van Buitenlandse Zaken om dringende tussenkomst gevraagd om een einde te maken aan hun lijden en hen terug naar Marokko te repatriëren.

Lees ook: Thailand: zware straffen voor dwingen Marokkaanse vrouwen tot prostitutie

In een vraag aan minister Bourita stelt Tamni dat de jongeren werden ontvoerd en vastgehouden in wooncomplexen aan de grens met Myanmar. Ze worden gedwongen om minstens 17 uur per dag te werken in illegale callcenters onder mensonwaardige omstandigheden, zonder rust of fatsoenlijke slaap. Volgens de politica worden ze ook gemarteld door milities wanneer ze proberen contact op te nemen met hun familie.

Lees ook: Thailand: Marokkaan centraal in gruwelijke moordzaak

Het parlementslid wil van Bourita weten wat de Marokkaanse regering doet om deze kwestie op te lossen. Ze vraagt in het bijzonder of er contact is geweest met de Thaise en Birmese autoriteiten om stappen te ondernemen om de jonge Marokkanen te redden uit deze moeilijke situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team