Zoeken

Marokkanen eisen terugkeer korans in moskeeën

21 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Marokkanen verzoeken het ministerie van Habous en Islamitische Zaken om de exemplaren van de Koran, die in het kader van de coronamaatregelen werden verwijderd, terug te plaatsen in de moskeeën.

Om de exemplaren van de Koran terug in de gebedshuizen te krijgen, lanceerde een groep Marokkaanse burgers een campagne op Facebook, meldt Hespress. Abdoul Samad Moukhlis, een man die zeer betrokken is bij koranzaken, zegt dat gelovigen met veel ongeduld wachten op de toestemming van het ministerie om de Koran terug naar de moskee te brengen. De gebedshuizen zijn nu al een aantal maanden weer open.

Lees ook: Marokko: moskeeën terug dicht?

Voorlopig moeten gelovigen die naar de moskee komen een exemplaar van de Koran meebrengen of een exemplaar op hun smartphone downloaden, legt Moukhlis uit. Hij vindt dat de gezondheidsbeperkingen gelovigen er niet van mogen weerhouden om de Koran te lezen in moskeeën.

Lees ook: Marokko: Koranscholen gaan op 1 september weer open

Moukhlis roept daarom het ministerie van Habous en Islamitische Zaken op om haar standpunt inzake deze kwestie te herzien en verzekert dat gelovigen bereid zijn om zich strikt aan de basismaatregelen te houden en om de moskeeën regelmatig te steriliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team