Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt heropening moskeeën

1 juni 2021 - 10:00 - Marokko

©

In Marokko mogen moskeeën hun deuren weer openen. Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken, kondigde dit nieuws maandag aan in het Huis van Afgevaardigden.

Goed nieuws voor de gelovigen. Moskeeën in Marokko gaan weer open na maanden van sluiting. Dit besluit, dat afkomstig is van Koning Mohammed VI, maakt deel uit van de versoepeling van de coronabeperkingen.

Tijdens een vraag- en antwoordsessie in het Huis van Afgevaardigden zei Ahmed Toufiq, minister van Habous en Islamitische Zaken, dat de heropening zal plaatsvinden met een strikte inachtneming van de coronamaatregelen. Een tijdschema voor deze operatie zal later worden bekendgemaakt, aldus het ministerie in een verklaring.

De dagelijkse gebeden en het vrijdaggebed, zullen in alle moskeeën worden verricht met inachtneming van de nodige preventieve maatregelen in de strijd tegen de pandemie, met name de sociale distantie en het dragen van maskers, aldus het ministerie. De gelovigen moeten hun rituele wassingen verrichten voordat zij naar de moskee gaan, want de wasplaatsen in de moskeeën blijven gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team