Zoeken

Marokkanen gooien dagelijks 30 miljoen broden in de vuilnisbak

1 oktober 2020 - 18:06 - Marokko

©

Abdennour Hasnaoui, voorzitter van de brancheorganisatie voor brood- en banketbakkers (FAMBPMT), zegt dat er 30 miljoen broden per dag verloren gaan in Marokko.

Deze broden worden in de vuilnisbak gegooid of aan vee gevoerd, vertelt hij aan Hespress. "Als we er vanuit gaan dat de prijs van brood slechts één dirham is, dan wordt er elke dag ongeveer 30 miljoen dirham verspild, op maandbasis is dat dan 900 miljoen dirham dat het koninkrijk misloopt. Dat is een enorm bedrag, vooral als je weet dat de import van tarwe in Marokko in harde valuta gebeurt.", aldus Hasnaoui.

Zijn federatie voerde een studie uit in samenwerking met haar regionale afdelingen. Ze hebben de ambitie om de sector grondig te hervormen. Ondanks de moeilijke omstandigheden door de coronacrisis, werken ze op dit moment aan een nieuw concept en wordt er een strategie ontwikkeld voor de reorganisatie en de verdere ontwikkeling van de branche. Ze willen het eerbied voor de sector herstellen en de problemen aanpakken die in de weg staan van verdere groei en ontwikkeling.

Bovendien wil de federatie breken met haar oude discours en neemt het een nieuw, open en gedurfd discours aan, met een participatieve benadering als het gaat over andere actoren. "Zo hopen ze de sector nieuw leven in te blazen.", verzekert de voorzitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team