Zoeken

Marokkaanse zusjes al jaar in Marokko gestrand

15 april 2021 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Eva (12) en haar zusje Farah (6) uit Spanje zitten nu reeds een jaar lang in Marokko samen met hun moeder, Randa Taabani, waar ze sinds de sluiting van de grenzen aan het begin van de coronacrisis zijn gestrand. Ze kunnen niet naar school.

Eva, Farah en hun moeder behoren tot de vele Spanjaarden en Spaanse ingezetenen die in Marokko zijn gestrand. Zij wachten al een jaar op hun repatriëring naar Sebta. Hun vader, Pedro González, heeft tevergeefs geprobeerd zijn familie thuis te krijgen.

González is er niet in geslaagd om hen een plaats op de repatriëringsboten te verkrijgen. "Mijn vrouw en dochters wonen in een huurhuis in Rincón (M’diq), dat we met veel moeite betalen", legt hij uit. Hij voegt er aan toe dat zijn dochters, die Spaans zijn, "het hele jaar niet naar school zijn geweest". Hun moeder bevindt zich in een andere situatie omdat "zij in Sebta woont en na 12 jaar huwelijk haar nationaliteit nog niet heeft verkregen".

"Vele in Marokko gestrande Spanjaarden en Spaanse ingezetenen kopen tickets voor de schepen op de zwarte markt en hun formulieren worden meermaals geweigerd", aldus González, die de hoge prijzen van de door de scheepvaartmaatschappijen verkochte tickets aan de kaak stelt. "Je hoeft maar naar de pagina van de Spaanse ambassade in Marokko te kijken om dit te zien. Je moet ongeveer 200 euro betalen voor een ticket dat minder dan 40 euro zou moeten kosten," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team