Zoeken

Marokkaanse zanger boycot Algerije

24 november 2023 - 20:00 - Cultuur

©

Een Marokkaanse zanger heeft aangekondigd dat hij weigert op te treden in Algerije vanwege de politieke spanningen tussen de twee landen. Dit besluit volgt op eerdere soortgelijke keuzes van andere Marokkaanse zangers en artiesten.

In een verklaring aan de media zei zanger Hatim Ammor: "Aan degene die ons een blokkade oplegt, leggen wij ook een blokkade op". Met andere woorden, hij boycot Algerije tot de betrekkingen tussen de twee landen verbeteren.

Lees ook: Oproep tot boycot van Algerijnse artiesten groeit in Marokko

Eerder dit jaar weigerde een andere Marokkaanse zangeres, Asmaa Lamnawar, ook om in Algerije op te treden, zowel voor concerten, gala’s als privé-evenementen. Lamnawar verklaarde in het programma "Marahel" op de Saoedische zender SBC aan presentator Ali Alalyani: "Ik weiger om in Algerije te zingen".

Lees ook: Asma Lmnawar straalt op Times Square (foto)

Asmaa Lamnawar rechtvaardigde haar keuze met de spanningen tussen haar geboorteland Marokko en Algerije, dat in augustus 2022 eenzijdig de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk verbrak. Ze herinnerde ook aan het vredesaanbod van Koning Mohammed VI aan Algerije, dat herhaaldelijk werd afgewezen door de Algerijnse autoriteiten. De Marokkaanse zangeres noemt deze afwijzing "onbegrijpelijk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team