Zoeken

Amazigh-zangeres Fatima Tihihit weigert in Israël te zingen (video)

18 december 2023 - 14:00 - Cultuur

©

Fatima Tihihit, een bekende Amazigh zangeres, heeft laten weten dat zij een uitnodiging om op te treden in Israël heeft afgewezen.

Dit maakte Fatima Tihihit bekend in het programma "Assahm" op Chada TV. De reden voor haar weigering is de huidige situatie in Palestina en de dagelijkse aanvallen op het Palestijnse volk. Ondanks de belofte van een aanzienlijke vergoeding, heeft Tihihit besloten niet in te gaan op de uitnodiging, die haar werd aangeboden door een Amazigh-sprekende Jood.

Lees ook: Controverse nadat Younes Lalami wedstrijd tegen Israëliërs weigert

Daarnaast gaf Fatima Tihihit ook haar standpunt over Algerije. Gezien de politieke spanningen tussen Algerije en Marokko, heeft ze verklaard niet in Algerije op te treden. Ze meldde dat ze uitnodigingen voor artistieke evenementen in Algerije heeft geweigerd, als protest tegen de anti-Marokkaanse houding van het land.

Lees ook: Marokkaanse voetballer Ilias Akhomach weigert eerbetoon aan Israël

De uitspraken van Fatima Tihihit hebben op sociale media zowel lof als kritiek ontvangen. Sommige volgers prezen haar voor haar standvastigheid en principes, terwijl anderen opmerkten dat politieke keuzes nooit invloed zouden moeten hebben op artistieke beslissingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team