Zoeken

Cheb Khaled niet meer welkom in Algerije?

26 september 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Op het internet doen berichten de ronde dat de bekende raï zanger Cheb Khaled niet meer welkom zou zijn in Algerije. Wat is hiervan waar?

Het gerucht vindt zijn oorsprong in een blogpost. Cheb Khaled zou op de internationale luchthaven Houari Boumediene geweigerd zijn en het land zijn uitgezet omdat hij de Marokkaanse belangen zou hebben verdedigd met zijn lied "Morocco forever". De post ging viraal op sociale media, waarop verhitte reacties volgden. Sommigen betuigen hun steun aan de koning van de raï en stellen dat hij het slachtoffer is van onrecht, terwijl anderen hem een "verrader" noemen.

Lees ook: Khaled: "Ik ken koning Mohammed VI sinds hij kroonprins was"

Maar is Cheb Khaled echt de toegang tot Algerije ontzegd? Tot nu toe hebben de Algerijnse autoriteiten geen officiële mededeling gedaan over een eventueel inreisverbod, en de zanger zelf heeft ook niet gereageerd. De beweringen zouden dus op ’fake news’ kunnen berusten.

Lees ook: Cheb Khaled onder vuur door Marokkaanse vlag in clip

Jarenlang koesterden veel Algerijnen wrok tegen Cheb Khaled, geboren in Oran en getrouwd met een Marokkaanse, vanwege zijn nauwe banden met Marokkaanse leiders, waaronder Koning Mohammed VI. Cheb Khaled heeft zelfs de Marokkaanse nationaliteit. In 2019 kreeg hij kritiek van Algerijnen vanwege een lied dat hij schreef voor het Marokkaans elftal tijdens de Africa Cup in Egypte. Ook werd hij bekritiseerd voor het tonen van de Marokkaanse vlag in de videoclip van het eerbetoonlied "Ismouha Beyrouth" ("Haar naam is Beiroet") na de dodelijke ontploffing in Beiroet op 4 augustus 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team