Zoeken

Marokkaanse in VS vertelt hoe zoontje (3) door vader werd vermoord

28 september 2023 - 18:00 - Wereld

©

In een schokkende rechtszaak in de Verenigde Staten staat een Marokkaanse moeder centraal. Haar zoon, slechts 3 jaar oud, is onder mysterieuze omstandigheden overleden in een woestijnkamp in New Mexico.

Hakima Ramzi deelde dinsdag het hartverscheurende verhaal van haar zoon, Abdul-Ghani Wahhaj. Zonder haar toestemming werd hij door familieleden meegenomen vanuit hun huis in Georgia naar een afgelegen kampement in de woestijn van New Mexico. In augustus 2018, na een politie-inval, werd zijn lichaam ontdekt in een geavanceerde staat van ontbinding in een tunnel binnen het kamp. De omgeving onthulde nog meer gruwelen: elf ondervoede kinderen zonder water en omgeven door wapens en munitie meldt Clickondetroit.

Lees ook: Marokkaanse probeert haar drie kinderen te vermoorden in Spanje

Ramzi vertelde dat haar zoon leed aan ernstige ontwikkelingsstoornissen en regelmatige epileptische aanvallen had. Volgens haar beschuldigden haar man, Siraj Ibn Wahhaj, en enkele familieleden haar ervan zwarte magie te hebben gebruikt op Abdul. "Hij beschuldigde me van zwarte magie, terwijl ik nooit zoiets zou doen." Na een zoektocht naar alternatieve Koran-gebaseerde genezingsmethoden in het buitenland, verdween haar echtgenoot plotseling met hun zoon na een dagje uit in een park.

Lees ook: Marokkaan steekt woning ex-vrouw en kinderen in brand in Spanje

Hoewel de exacte doodsoorzaak van Abdul nooit is vastgesteld, is de beschuldiging van terrorisme nog steeds van kracht. Wetenswaardig is dat de grootvader van Abdul, Siraj Wahhaj, een bekende moskee in New York leidt die in het verleden radicalen heeft aangetrokken. Een van hen was betrokken bij de bomaanslag op het World Trade Center in 1993. De verdediging beweert dat de terrorismebeschuldigingen ongegrond zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team