Zoeken

Na acht jaar teruggevonden: Het tragische lot van El Mekki Terrak

29 september 2023 - 12:00 - Wereld

©

El Mekki Terrak, een bejaarde Marokkaan die sinds 17 juli 2015 vermist was in het Franse Champigny, is kort na zijn verdwijning dood aangetroffen in Seine-Saint-Denis. Hij werd begraven zonder dat zijn kinderen het wisten.

Hisham Terrak (45) ontving op dinsdag 26 september het sombere nieuws van de gerechtelijke politie over zijn vader, El Mekki, die al die jaren dood en begraven was. "Het ironische aan dit hele verhaal is dat hij al acht jaar geleden overleed", zegt een aangedane Hisham, die 37 was toen zijn 79-jarige vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer, zijn huis verliet en verdween.

Lees ook: Hisham zoekt al vijf jaar wanhopig naar zijn vermiste vader

Ondanks inspanningen van de familie, waaronder meldingen bij de politie en oproepen in de media, werd de bejaarde Marokkaan nooit gevonden. Volgens Le Parisien zou de man slechts enkele dagen of weken na zijn verdwijning zijn overleden in Seine-Saint-Denis. "Zijn lichaam werd gevonden tussen een spoorlijn en een industriegebied, waarschijnlijk door demonstranten tijdens een bedrijfsstaking", vertelt Hisham.

Lees ook: Marokkaan die 24 uur vermist was dood aangetroffen in Spanje

Voordat El Mekki werd begraven in een ongemarkeerd graf, werd zijn DNA afgenomen. "Zover ik weet, is dit een procedure die wordt toegestaan op discretionaire basis van de burgemeester", licht Hisham toe. Hij hoopt nu het lichaam van zijn vader te kunnen terugkrijgen om hem op een waardige manier te begraven. "Er is nu een rouwproces te ondergaan... Ik weet niet of ik blij en opgelucht moet zijn of verdrietig en huilend", voegt hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team