Zoeken

Voortvluchtige Marokkaanse vrouw gearresteerd in Spanje

29 september 2020 - 17:10 - Wereld

©

In Spanje is een vrouw van Marokkaanse afkomst aangehouden. Ze wordt ervan verdacht meer dan 4 kg hasj naar Spanje te hebben gesmokkeld. Ze werd al jaren gezocht door Interpol.

De Spaanse politie hield de 45-jarige vrouw in Almeria aan. Ze wordt ervan beschuldigd 4,3 kg hasj vanuit Marokko naar Spanje te hebben gesmokkeld. Europa Press meldt dat de feiten dateren van december 2012.

Haar aanhouding werd mogelijk gemaakt dankzij een andere arrestatie. De Marokkaanse politie arresteerde in Tanger een vrouw die de stad probeerde te verlaten naar Spanje. Ze had verschillende cannabis-capsules aan haar lichaam vastgemaakt.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt dat deze vrouw al acht jaar lang opdrachten uitvoert voor de gezochte voortvluchtige. Deze Marokkaanse politieprestatie is het resultaat van data-analyse en filtering. De politie slaagde erin om na een onderzoek van enkele dagen tot overtuigende resultaten te komen. De lokalisatie en arrestatie van de voortvluchtige was dan ook een logisch gevolg.

Eenmaal aangehouden is de voortvluchtige ter beschikking gesteld van het gerecht. Dat moet nu beslissen over haar mogelijke uitlevering aan Marokko, haar land van herkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team