Zoeken

Spanje deelt beelden van arrestatie door Marokko gezochte crimineel (video)

2 juni 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een door Marokko gezochte man is door de Spaanse politie gearresteerd in Tarragona, in het noorden van het land. Tegen de verdachte was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd door het hof van beroep van Nador.

De verdachte wordt beschuldigd van ernstige misdrijven, waaronder moord, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugs- en mensenhandel en de illegale invoer van wapens. Hij kon worden aangehouden nadat agenten van de afdeling voor voortvluchtige criminelen van de Spaanse politie hem hadden geïdentificeerd via een advertentie op een website.

Lees ook: Crimineel met 10 arrestatiebevelen opgepakt in Nador

De politie herkende de voortvluchtige en organiseerde een surveillance die tot zijn arrestatie leidde toen hij in Tarragona een voertuig probeerde te verkopen. De man verscheen, vergezeld van een vrouw, bij een tankstation aan de N-240, waar hij met een potentiële koper had afgesproken. Agenten volgden de verdachte discreet naar het station.

Lees ook: Spanje levert door Marokko gezochte crimineel uit

De man kwam bij het tankstation aan in een ander voertuig dan het geadverteerde en bood de potentiële koper aan om hem naar een andere locatie te volgen. Rechercheurs arresteerden hem voor hij het tankstation kon verlaten. Later werd ontdekt dat de arrestant een inreisverbod voor Duitsland had gekregen wegens geweldpleging en wapenbezit. Hij werd na zijn arrestatie overgedragen aan de onderzoeksrechter van de centrale rechtbank van Tarragona, die zich zal moeten uitspreken over zijn uitlevering aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team