Zoeken

Schietpartij Marbella: gewonde Marokkaanse maakt het beter

25 juli 2022 - 18:20 - Wereld

©

De Marokkaanse vrouw die vorige week een ernstige schotwond opliep bij een schietpartij in een nachtclub in het Spaanse Marbella (Málaga), heeft afgelopen donderdag de intensive care verlaten.

In het ziekenhuis aan de Costa del Sol onderging de 32-jarige vrouw, die verwondingen aan haar buik en bekken had opgelopen, een operatie. Na vier dagen kon zij de intensive care verlaten, zo vernam Málaga Hoy van medische bronnen.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander opent vuur in nachtclub in Marbella (video)

Een tweede man die ernstig gewond was, een Ier, werd ook opgenomen in de intensive care unit. Hij is langzaam aan het herstellen. Hij werd in hechtenis genomen omdat hij volgens de politie een vriend is van de jongeman naar wie de politie actief op zoek is. Deze zou de schutter, een Nederlander van Marokkaanse afkomst, hebben neergestoken.

Twee andere personen, van 18 en 36 jaar, raakten gewond bij de schietpartij. Aangezien zij slechts lichte verwondingen opliepen, kregen zij medische behandeling en konden zij naar huis. De vermeende dader werd ook gewond aan zijn gezicht, nek en rug.

Lees ook: Schietpartij Marbella: Nederlandse Marokkaan in hechtenis

Volgens de speurders had het beveiligingspersoneel van de nachtclub een man het pand uitgezet. Deze laatste wist kort daarop terug te keren en stak de jongeman van Marokkaanse afkomst neer, waarna deze laatste een vuurwapen trok en begon te schieten. Hij en een vriend werden in hechtenis genomen. Ze worden beschuldigd van poging tot moord, mishandeling en verboden wapenbezit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team