Zoeken

Jaloerse man steekt Marokkaanse vrouw neer in VK, 24 jaar celstraf

23 december 2023 - 09:00 - Wereld

©

In het Verenigd Koninkrijk heeft de Crown Court van Birmingham de echtgenoot van een Marokkaanse vrouw tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor poging tot moord.

Asim Abdulrasul (47) stond terecht voor een poging tot moord op Wafae Khatab op 16 augustus 2022. Dit incident vond plaats voor het Birmingham Civil and Family Justice Centre, waar Wafae een echtscheidingsaanvraag had ingediend. De aanval duurde slechts 6 seconden dankzij de snelle reactie van omstanders. De getuigen schoten Wafae te hulp en brachten haar naar een café. Ze werd met meerdere steekwonden in het hoofd, gezicht en arm naar het Queen Elizabeth Hospital in Birmingham overgebracht.

Lees ook: Marokkaanse vrouw in Spanje doodgestoken, meisje van gebouw geduwd

De rechter benadrukte dat Abdulrasul werd verteerd door bittere woede omdat Wafae Khatab hem niet meer als echtgenoot wilde en een drietal jaar geleden had verlaten. De verdachte, een Soedanese vluchteling in het VK, ontmoette Wafae in 2015 online en trouwde met haar in 2018 in Marokko. Het paar keerde terug naar Coventry, waar Wafae het slachtoffer werd van huiselijk geweld. In een incident in 2019 viel Abdulrasul haar aan omdat ze met een mannelijke collega had gesproken en dreigde haar hoofd naar haar familie in Marokko te sturen.

Lees ook: Lichaam Marokkaanse vrouw in put gevonden in Spanje

Na herhaaldelijke te zijn mishandeld vluchtte Wafae naar een vrouwenopvang. In 2021 startte ze een echtscheidingsprocedure en begon een nieuwe relatie, waaruit ze zwanger raakte. Dit nieuws kon Abdulrasul niet verdragen, wat uiteindelijk leidde tot de poging tot moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team