Zoeken

Jonge Marokkaanse door toekomstige echtgenoot gegijzeld om losgeld

23 januari 2016 - 19:00 - Marokko

©

Een jonge Italiaanse van Marokkaanse afkomst is wekenlang in Fez gegijzeld gehouden door haar "toekomstige echtgenoot". De man eiste losgeld voor haar bevrijding.

Volgens Al Akhbar kwam de jonge vrouw van rond de twintig in december in Marokko aan om de laatste voorbereidingen te treffen voor haar trouwfeest. Haar toekomstige echtgenoot ontmoette ze in Italië.

De jonge vrouw gaf ruim een week lang geen nieuws aan haar familie in Italië. Haar bezorgde ouders besloten de politie in Bergamo te waarschuwen waarop in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten een onderzoek werd gestart.

Kort daarop nam de toekomstige echtgenoot contact op met de zus van het slachtoffer. Hij vertelde haar dat de jonge vrouw bij hem was en vroeg 60.000 euro losgeld om haar vrij te laten. Hij belde vervolgens herhaaldelijk opnieuw om de familie onder druk te zetten. De politie kon het telefoonnummer traceren.

Medeplichtigen van de man vertrokken intussen naar Italië om het geld in ontvangst te nemen. Zij werden echter bij hun aankomst gearresteerd. In Marokko werd op hetzelfde moment de toekomstige echtgenoot gearresteerd en de jonge vrouw bevrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team