Zoeken

Marokkaanse stewardess gewond op vlucht Fez-Barcelona

4 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

Verschillende bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn gewond geraakt tijdens een vlucht van Fez naar Barcelona, die afgelopen zondag door turbulentie werd getroffen. Onder hen bevond zich ook een Marokkaanse stewardess, die met ernstige verwondingen aan haar lot werd overgelaten.

Volgens de vakbond SITCPLA heeft Ryanair zich niet ontfermd over een ernstig gewonde Marokkaanse stewardess, nadat het vliegtuig vanuit Fez in Barcelona was geland. De stewardess heeft een hersenletsel opgelopen en werd volgens de vakbond alleen achtergelaten in een ziekenhuis, in afwachting van een operatie. Drie andere gewonde bemanningsleden werden in een hotel ondergebracht zonder medische verzorging.

Lees ook: Ryanair laat Marokkaanse passagiers achter

Op Twitter heeft de vakbond een reeks foto’s gedeeld van gewonde bemanningsleden in een ambulance, terwijl één van hen op een brancard ligt. Op een andere foto is te zien hoe de turbulentie de panty’s van één van de stewardessen heeft kapotgescheurd.

Ryanair heeft de aantijgingen van de vakbond ontkend. Het bedrijf zegt alle nodige steun te hebben verleend aan de gewonde bemanningsleden, met inbegrip van medische zorg. "De beweringen van de vakbond SITCPLA zijn onjuist. Ryanair heeft gezorgd voor volledige zorg en bijstand, met inbegrip van medische behandeling, accommodatie, kosten en ondersteuning," zegt een woordvoerder van de Ierse low-cost maatschappij in een verklaring aan de media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team