Zoeken

Marokkaanse steden beginnen water te rantsoeneren

1 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

Vanaf 1 augustus wordt de hoeveelheid drinkwater in de provincie Berrechid elke dag verminderd. De vermindering vindt elke dag plaats van 22 uur tot 7 uur de volgende dag. Deze maatregel is bedoeld om de drinkwatervoorziening van de bewoners te verzekeren.

Het Regionaal Directoraat Khouribga van de Nationale Dienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE), kondigde in een persbericht aan dat het vanaf maandag 1 augustus een verplichte vermindering van de hoeveelheid drinkwater zal doorvoeren om de gevolgen van de waterstress in verschillende streken van het koninkrijk tegen te gaan.

Lees ook: Marokko en Nederland willen drinkwater produceren uit vocht in de lucht

"Als gevolg van de hittegolf in ons land tijdens de zomermaanden, neemt de vraag naar drinkwater sterk toe. Daardoor is de situatie, die de laatste jaren in Marokko gekenmerkt wordt door een gebrek aan regenval en opeenvolgende jaren van droogte, sterk verslechterd," aldus de ONEE.

Lees ook: Marokko: preventieve maatregelen tegen waterschaarste

Als gevolg daarvan is de waterhoeveelheid in dammen en grondwater verslechterd. Dit vraagt om collectieve inzet om het verbruik van drinkbaar water te rationaliseren, concludeert de staatsdienst.

Bladna.nl