Zoeken

Marokko: preventieve maatregelen tegen waterschaarste

19 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om het probleem van de waterschaarste aan te pakken, is de Marokkaanse regering van plan om in de komende weken in elke regio een plan voor watervoorziening op te stellen. De droogte vormt een echte bedreiging voor Marokkaanse huishoudens.

Het dagblad Assabah meldt dat deze optie intensief wordt bestudeerd en dat er vergaderingen worden gehouden tussen de uitvoerende en de plaatselijke autoriteiten om een noodplan op te stellen om de waterverspilling aanzienlijk te beperken en zelfs het waterverbruik te rantsoeneren.

Lees ook: Marokko beleeft ergste droogte in 30 jaar

Zo zou bijvoorbeeld de drinkwatervoorziening in grote steden overdag kunnen worden beperkt en ’s nachts voor onbepaalde tijd kunnen worden stilgelegd. Dit scenario, zo vervolgt dezelfde bron, wordt steeds waarschijnlijker in het licht van de recente neerslagvoorspellingen.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt dringende maatregelen tegen droogte

Uit officiële gegevens blijkt dat Marokko een neerslagtekort heeft van naar schatting meer dan 53%. Dit tekort betekent dat er tussen 1 september 2021 en 31 januari 2022 gemiddeld 38,8 mm regen is gevallen. In dezelfde periode van het voorgaande jaar viel 106,8 mm neerslag.

Bladna.nl