Zoeken

Noord-Marokko heeft dorst

21 juli 2022 - 21:00 - Marokko

©

De verantwoordelijken van de regio Noord-Marokko hebben, gezien de aanhoudende problemen met de drinkwatervoorziening van de plattelandsbevolking, de alarmbel geluid en opgeroepen tot dringende maatregelen om erger te voorkomen.

In een brief aan de verantwoordelijke minister, Nizar Baraka, hebben de voorzitters van de plattelandsgemeenten van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceïma gewezen op het gevaar voor de noordelijke regio, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko en Nederland willen drinkwater produceren uit vocht in de lucht

Het beheer en de distributie van drinkwater zijn volgens hen rampzalig. Verscheidene negatieve indicatoren hebben zich voorgedaan aan het begin van het zomerseizoen, vooral de verstoring van de "normale" aanvoer en consumptie van drinkwater tijdens Eid ul-Adha was problematisch. Daarom vragen de lokale verantwoordelijken dat er dringend maatregelen worden genomen om de drinkwatervoorziening voor de bewoners van deze gebieden te verzekeren.

Lees ook: Snuffelhonden sporen waterlekken op in Rabat

Het ministerie had eind juni een bewustmakingscampagne gestart onder de titel "Stop met waterverspilling", waarbij de consumenten worden aangespoord zuinig om te springen met de hulpbronnen maar ook te zorgen voor een billijke verdeling van water voor iedereen.

Bladna.nl