Zoeken

Marokkaanse stad in wereldtop van steden waar eten het goedkoopst is

26 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

Volgens een nieuw onderzoek staat een Marokkaanse stad in de top 10 van steden waar eten het minst kost.

Marrakech staat op de zesde plaats in de ranglijst van de 10 steden waar je wereldwijd het beste kunt eten, samengesteld door het team van Spin Genie. Voor slechts 3,30 Amerikaanse dollars kan men er genieten van een goedkope maaltijd in een restaurant.

Lees ook: Marokkaanse keuken in eerste restaurant Louis Vuitton in Frankrijk

Chiang Mai, een stad in Thailand, voert de lijst aan. Daar kan men al voor slechts 1,46 dollar een maaltijd kopen, met name in toprestaurants zoals The Breakfast Club, een bakkerij in hartje Chiang Mai, en Tong Tem Toh, een populair restaurant gespecialiseerd in Noord-Thaise gerechten. Ho Chi Minh-stad neemt de tweede plaats in. In deze Vietnamese stad bieden de bekendste restaurants, The Rice Field, bekroond met een Michelinster, en Cyclo resto, maaltijden aan voor slechts 2,11 dollar.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, staat op de derde plaats. Een goedkope maaltijd kost er gemiddeld 2,53 dollar. De Chinese stad Chengdu (2,78 dollar) neemt de vierde plaats in, gevolgd door de Thaise stad Bangkok (2,91 dollar). De stad George Town in Maleisië (3,30 dollar) staat op de zesde plaats. Daarna komen de Indiase stad New Delhi (3,63 dollar) en Lima, de hoofdstad van Peru (4,17 dollar). De Chinese stad Shanghai (5,57 dollar) maakt de top 10 compleet.

Lees ook: Marokkaanse keuken, "tweede beste keuken ter wereld"

Om de ranglijst op te stellen, heeft het team van Spin Genie gekeken naar verschillende factoren, van de gemiddelde prijs van een restaurantbezoek tot de beste gerechten. Ook werd rekening gehouden met de beste culinaire influencers op Instagram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team