Zoeken

Marokkaanse expert Trump: "vaccin VS halverwege december beschikbaar"

26 november 2020 - 21:00 - Wereld

©

De Marokkaanse dokter Moncef Slaoui zegt dat het vaccin voor de Verenigde Staten hoogstwaarschijnlijk klaar voor gebruik zal zijn op 11 of 12 december. Slaoui heeft de leiding in operatie "Warp speed": de ontwikkeling van een vaccin voor het land.

De expert vertelt aan CNN dat zodra het vaccin is goedgekeurd, deze binnen 24 uur beschikbaar zal zijn. "Ik verwacht dat het vaccin al vrij snel gebruikt kan worden na goedkeuring. Dat zal op 11 of 12 december zijn. Hopelijk zullen de eerste mensen dan gevaccineerd worden op de door de overheid aangewezen plekken."

Afgelopen vrijdag heeft het Amerikaans laboratorium van Pfizer en BioNTech een aanvraag ingediend voor autorisatie bij de Amerikaanse FDA. Op 10 december zal de adviescommissie een beslissing naar buiten brengen. Slaoui zegt dat het vaccin voor immuniteit kan zorgen in de maand mei als 70% van de bevolking is gevaccineerd.

Donald Trump had medio mei de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus aan de Belgische Marokkaan Moncef Slaoui en generaal Gustav Perna toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team