Zoeken

Joe Biden ontslaat door Trump benoemde Moncef Slaoui

15 januari 2021 - 17:20 - Wereld

©

De Belgisch-Marokkaan die de leiding heeft over Operatie Warp Speed van de Amerikaanse president Donald Trump, Moncef Slaoui, is ontslagen door de onlangs verkozen president Joe Biden.

Volgens Amerikaanse media had Slaoui eigenlijk recht op een opzegtermijn van 4 weken tijdens de overgangsfase waarin de macht door president Trump wordt overgedragen aan de nieuwe president Joe Biden. Wel zou hij vanaf de datum van de inhuldiging van de nieuwe president op 20 januari, nog maar beperkte taken uitvoeren.

Er zijn verschillende geruchten over een mogelijke opvolger voor de Belgisch Marokkaanse onderzoeker. Slaoui is tevens bestuurslid van het biotechnologiebedrijf Moderna, dat ook een vaccin tegen het coronavirus heeft ontwikkeld.

Door Donald Trump werd Moncef Slaoui beschreven als "een van de meest gerespecteerde mannen ter wereld op het gebied van de productie en ontwikkeling van vaccins". De Marokkaan had al eerder aangekondigd dat hij zijn functie op zou geven op het moment dat er in de Verenigde Staten twee coronavaccins op de markt zouden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team