Zoeken

Donald Trump vertrouwt ontwikkeling coronavaccin aan Marokkaan

16 mei 2020 - 13:20 - Wereld

©

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn project gepresenteerd voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Het project werd aan de Marokkaanse onderzoeker Moncef Slaoui en generaal Gustav Perna toevertrouwd.

Moncef Slaoui werd aan het hoofd van de "Operation Warp Speed" benoemd. De Marokkaan, voormalig hoofd van de vaccindivisie van GlaxoSmithKline, ontwikkelde in het verleden al meerdere vaccins.

De Belgisch Marokkaanse expert in biotechnologie wordt als eerste adviseur bijgestaan door de Amerikaanse generaal Gustav Perna, die de hele operatie in goede banen moet leiden.

Slaoui verklaarde na zijn benoeming dat hij ernaar streefde "om tegen het einde van het jaar honderden miljoenen doses te hebben voor de Amerikanen en de hele wereld". De "meest recente gegevens" maken hem naar eigen zeggen "optimistisch".

"Ik wil niet dat mensen denken dat alles afhangt van een vaccin, maar een vaccin zou geweldig zijn.", voegde Trump eraan toe. "Ik wil duidelijk zijn: vaccin of niet, we zijn terug", een verwijzing naar de versoepeling van de coronamaatregelen in de Verenigde Staten.

Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zou een vaccin binnen een jaar beschikbaar kunnen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team