Zoeken

VAE delen bemoedigende resultaten door Marokko gekozen coronavaccin

13 december 2020 - 21:00 - Wereld

©

Voor de Marokkanen die twijfelen aan de betrouwbaarheid van het Chinese vaccin tegen het coronavirus, is er bemoedigend nieuws uit de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Preventie van de VAE is het vaccin van de Chinese farmaceut Sinopharm voor 86% effectief. Dit blijkt uit de meest recente gegevens van de klinische testen die er in de Emiraten zijn uitgevoerd.

De klinische testen met het Chinese vaccin zijn in juli begonnen in de VAE. In september werd er al goedkeuring gegeven voor het gebruik van het vaccin in noodgevallen.

Uit een analyse van Sinopharm zou blijken dat het vaccin 100% effectief is in het voorkomen van matige en ernstige gevallen van de ziekte en dat er geen ernstige veiligheidsproblemen zijn. Deze gegevens zorgen er samen met hun eigen testresultaten voor dat de Emirati’s het volste vertrouwen hebben in het Chinese vaccin, zo heeft de regering van de VAE laten weten.

De Emiraten hebben nog geen massavaccinatieprogramma aangekondigd. De gedetailleerde gegevens van het klinische onderzoek van Sinopharm, waarbij 50.000 testpersonen betrokken waren uit verschillende landen, waaronder Marokko, zijn nog altijd niet gepubliceerd.

Bladna.nl