Zoeken

Marokkaanse Sanaa Hamri ondertekent pro-Israël petitie

26 augustus 2014 - 17:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse producente en regisseuse Sanaa Hamri heeft samen met ruim 200 Hollywood-sterren, waaronder Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger, een steunbetuiging aan de Israëlische aanvallen in de Palestijnse gebieden ondertekend.

De Marokkaanse is een bekende in de Amerikaanse muziekwereld. Zij produceerde onder meer videoclips voor Mariah Carey, Rihanna en Nicki Minaj. Ze heeft ook enkele films op haar naam staan ​​zoals ’Something New’ in 2006 en ’Just Wright’ met Queen Latifah in 2010.

In een bericht op haar Instagram-account heeft Sanaa Hamri de informatie ontkend. Zij zou nooit een steunbetuiging aan Israël hebben ondertekend en schrijft "Marokko is mijn enige land. Ik onderteken nooit een petitie als het geen betrekking heeft tot mijn land, Marokko."

Antwoord van Sanaa Hamri

De anti-Hamasstatement werd door de bekendste acteurs en regisseurs van Hollywood ondertekend en is een reactie op een gelijkaardige steunbetuiging van acteurskoppel Penelope Cruz en Javier Bardem aan het Palestijnse volk, waarin de Israëlische oorlogsmisdaden op Gaza worden veroordeeld. Sindsdien zijn beide acteurs persona non grata in Hollywood.

Tot de ondertekenaars behoren Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Roseanne Barr, Bill Maher (tv-presentator), Eriq La Salle (Dr. Peter Benton van de serie ER) en vele anderen.

Naam Sanaa Hamri op pro-Israël petitie

De Hollywood-steunbetuiging aan Israël

"Wij, ondergetekenden ..., zijn bedroefd door het verwoestende aantal doden bij Israëliërs en Palestijnen in de Gazastrook. Wij zijn gepijnigd door het leed aan beide kanten van het conflict en hopen dat een oplossing vrede zal brengen in de regio.

Terwijl we standvastig blijven in onze inzet voor vrede en gerechtigheid, moeten we ook ferm blijven tegen de ideologieën van haat en genocide die zijn weerspiegeld in het handvest van Hamas, waarvan artikel 7 als volgt luidt: "Als een Jood zich achter mij verbergt, kom en dood hem!". De zoon van een Hamas-oprichter geeft ook commentaar op de ware aard van Hamas.

Hamas kan niet worden toegestaan ​​om zijn regen van raketten op Israëlische steden te laten vallen, kan niet worden toegestaan ​​om zijn eigen volk te gijzelen. Ziekenhuizen zijn om te herstellen, niet om wapens te verstoppen. Scholen zijn om in te leren, niet om raketten te lanceren. Kinderen zijn onze hoop, niet onze menselijke schilden.

We verenigen ons ter ondersteuning van de democratische waarden die we allemaal koesteren, in de hoop dat de kracht van de kunst kan worden gebruikt om bruggen van vrede op te bouwen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team