Zoeken

Palestijnse kinderen op vakantie in Marokko

10 augustus 2014 - 23:22 - Gemeenschap

©

Een groepje van 49 Palestijnse kinderen bevindt zich in Marrakech voor een korte zomervakantie. De deelname van Palestijnse kinderen aan de 7e editie van de Marokkaanse Zomerkampen staat onder het teken "Loyaliteit aan Al-Quds".

De Palestijnse kinderen, waaronder 25 meisjes, komen uit verschillende dorpen rond de heilige stad Al-Quds. Hun reis naar Marokko werd mogelijk gemaakt door het Bayt Mal Al-Quds Agentschap onder toezicht van Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds Comité.

Tijdens hun twee weken durende vakantie in Marokko zullen zij de bekendste plekken van Marrakkech bezoeken zoals de Djemaa El Fna plein, de Koutoubia moskee, de oude medina, de palmentuin en de Majorelle-tuin. Ook zijn sportieve en culturele activiteiten gepland waaronder bezoeken aan musea en een voetbalwedstrijd tegen een lokale team.

Amine Abou Hassira, ambassadeur van Palestina in Rabat, beschouwt de actie als een zoveelste bewijs van de steun van Marokko aan Palestina en vooral aan de heilige stad Al-Quds.

De Palestijnse diplomaat herinnerde aan de recente hulp van Marokko aan de inwoners van Gaza, die al ruim een maand het slachtoffer zijn van lafhartige aanvallen van Israël. Abou Hassira wees ook op de de inspanningen van het Bayt Mal Al-Quds Agentschap voor het behoud van het Arabisch-islamitische erfgoed van de heilige stad.

Marokko steunt Palestina

Eind juli had Marokko twee legervliegtuigen met 10 miljoen dirham aan humanitair hulp naar Palestina gestuurd. De noodhulp werd bevolen door Koning Mohammed VI en werd verschaft door het Marokkaans leger, het Marokkaans Agentschap voor Internationale Samenwerking en de Mohammed V Stichting voor Solidariteit.

Kort na het begin van het militair offensief van Israël op de Gazastrook in juli had Koning Mohammed VI ook al een dringende financiële hulp van 5 miljoen dollar toegekend aan Palestina. Bovendien mogen slachtoffers van de Israëlische bombardementen naar Marokko worden geëvacueerd om er te worden verzorgd.

Israëlisch offensief

In de afgelopen weken liepen de spanningen tussen Israël en Palestina hevig op na de ontvoering op 12 juni van drie Israëlische tieners. Hun lichamen werden 19 dagen later teruggevonden in Halhul, ten noorden van Hebron. Benjamin Netanyahu beschuldigde onmiddellijk Hamas van de "drie terroristische moorden" en beloofde de meest zware straffen voor de daders. Hamas ontkende echter betrokken te zijn bij de ontvoering en moord van de drie Israëliër. Onderzoek toonde aan de Hamas inderdaad niets met de moorden te maken had.

Sinds het begin van de aanvallen op 8 juli werden bijna 2000 Palestijnen vermoord. De slachtoffers zijn grotendeels burgers, waaronder bijna 450 kinderen. In de Gazastrook, een gebied van 362 km2, leven 1,8 miljoen mensen die grotendeels afhankelijk zijn van humanitaire hulp.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team