Zoeken

Cafés en restaurants in Marokko voor de rechter

4 maart 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging ter bescherming van artiesten overweegt juridische stappen te ondernemen tegen cafés en restaurants die weigeren auteursrechten te betalen voor het gebruik van hun werk.

De vereniging reageert hiermee op de aanhoudende weigering van café- en restauranteigenaren om te voldoen aan de wetgeving op het gebied van auteursrechten. De vereniging beschuldigt hen van "illegale en provocerende praktijken" en van het "schenden van de wet".

Lees ook: Cafés en restaurants in Rabat staken tegen nieuwe belastingen

De kwestie kwam in het nieuws nadat de voorzitter van de nationale federatie van café- en restauranteigenaren de wet op auteursrechten opnieuw bekritiseerde en stelde dat zijn leden geen auteursrechten zullen betalen.

De vereniging voor artiestenbescherming wil nu de rechter inschakelen om "de rechten van Marokkaanse artiesten en creatieve professionals te verdedigen". Ze benadrukken dat de te betalen bedragen geen "belastingen" zijn, maar "rechten die de wet toekent aan de rechthebbenden".

Lees ook: Traditionele cafés in oorlog tegen koffie trucks in Marokko

Het Bureau voor Auteursrechten en Naburige Rechten, dat verantwoordelijk is voor de inning van de rechten, benadrukt dat het handelt binnen de grenzen van de wet. "We opereren in het kader van de wet die ons de status geeft van een publiekrechtelijke rechtspersoon met financiële autonomie", aldus de directeur van het bureau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team