Zoeken

Kwart Marokkaanse restaurants gevaarlijk voor gezondheid

9 april 2015 - 16:00 - Marokko

©

Minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid heeft deze week zorgwekkende gegevens vrijgegeven over restaurants in Marokko. Zo zijn tussen 20% en 25% van de restaurants die door zijn diensten worden gecontroleerd gevaarlijk voor de gezondheid.

De minister maakte dit dinsdag bekend ter gelegenheid van de World Health Day. Hij schat dat er in Marokko jaarlijks tussen 1000 en 1600 voedselvergiftigingen zijn. Daarvan eindigen 30 tot 45% met een ziekenhuisopname.

Onder de meest gevaarlijke voedingsmiddelen somt de bewindsman vlees, zuivelproducten, drank, vis en gevogelte op. In de meeste gevallen zijn het chemische voedselvergiftigingen.

Ondanks de 11.000 monsters die elk jaar door de gezondheidsdiensten worden geanalyseerd, is de minister zich ervan bewust dat dat onvoldoende blijft en dat het nationaal voedselveiligheidssysteem volledig moet worden herzien.

Bladna.nl