Zoeken

La Mamounia bij populairste hotels ter wereld

18 november 2022 - 11:00 - Marokko

©

La Mamounia, het legendarische hotel in Marrakech, is bijna 100 jaar na de opening nog steeds majestueus en aantrekkelijk, en bovendien één van de meest gegeerde hotels ter wereld.

Begin 1900 werd het historische gebouw waarin La Mamounia is gevestigd, verbouwd tot hotel. Het is een voormalig paleis dat toebehoorde aan de Marokkaanse koninklijke familie. Wereldleiders als Churchill en Caroline van Monaco hebben hier gelogeerd. Een decennium na de laatste renovatie in 2009 heeft de algemeen directeur van La Mamounia, Pierre Jochem, de architecten en ontwerpers Patrick Jouin en Sanjit Manku, opdracht gegeven het hotel te renoveren om het meer frisheid en moderniteit te geven.

Lees ook: La Mamounia gekroond tot beste hotel in Noord-Afrika

La Mamounia heeft bijna 100 jaar na de opening niets van zijn charme en luxe ingeboet en blijft één van de meest gegeerde hotels ter wereld. Dit legendarische hotel slaagt erin het verleden, het heden en de toekomst te combineren binnen een unieke en uitzonderlijke omgeving. Dit is vooral het geval voor de architectuur en de decoratie: mozaïekvloeren, stucwerk, handgemaakte en op maat gemaakte houten meubels, enz. De inrichting van La Mamounia is een schoolvoorbeeld van Marokkaans vakmanschap, meldt Viajes.

Ook de geur van La Mamounia is bijzonder, het is een mengeling van bewerkt leer, bittere sinaasappel en rozenblaadjes. Voor elke bezoeker blijft het een onvergetelijke herinnering. Bovendien is er een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte, dat vrijwel van overal in het hotel te bewonderen is. Aan de buitenzijde bieden de tuinen van het hotel, de spa met zellige tegels, de hammam, het zwembad en andere plaatsen, comfort en rust aan de gasten.

Lees ook: La Mamounia krijgt een nieuwe look

Met de renovatie van 2019 heeft het hotel zijn restaurants en bars volledig vernieuwd. Restaurant Le Français werd L’Italien en kijkt uit over de tuin van het hotel terwijl het de beste pizza’s van Marrakech serveert. Twee andere restaurants, L’Asiatique en Le Marocain, werden eveneens in gebruik genomen. De befaamde bar Le Churchill, normaliter gereserveerd voor avondevenementen, is omgevormd tot een zeer knusse ruimte voor slechts ongeveer 20 gasten, aan wie nu ook huisgemaakte kaviaar wordt aangeboden. La Mamounia, met zijn 135 kamers, 71 suites en drie riads, blijft zijn vele gasten bekoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team