Zoeken

Marokkaanse regering helpt door kanker getroffen Khadija El Bidaouia

17 augustus 2022 - 18:20 - Cultuur

©

Het Marokkaanse ministerie van Cultuur maakt zich zorgen over de gezondheid van zangeres Khadija Beidaouia, die kanker heeft. Alle maatregelen zijn genomen om haar te helpen.

Het ministerie heeft steun beloofd aan de bedlegerige artiest, die erg verzwakt is door de ziekte, aldus een bron geciteerd door Hespress. Ze wordt verpleegd in een zorginstelling in Casablanca. Sinds de aankondiging van haar ziekte drie maanden geleden, werd haar dochter benaderd om een deel van de medische kosten te dekken.

Lees ook: Actrice Touriya Haoud openhartig over lymfeklierkanker

Minister Mohamed Mehdi Bensaid werd drie dagen geleden op de hoogte gebracht van de ontwikkeling van haar toestand. Alle nodige regelingen zijn getroffen om een deel van de medische kosten te dekken.

Lees ook: Actrice Rachida El Harrak in "kritieke" toestand in ziekenhuis

"Het ministerie en zijn ambtenaren staan ter beschikking van alle Marokkaanse kunstenaars totdat de Stichting voor Maatschappelijk Werk operationeel wordt en de beperkingen voor verschillende Marokkaanse kunstenaars kunnen worden opgeheven. In de tussentijd is het een van de taken van het ministerie om regelmatig toezicht te houden op hun gezondheid en hun sociale en financiële situatie", aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team