Zoeken

Zangeres Khadija El Bidaouia in ziekenhuis opgenomen

15 september 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Khadija El Bidaouia, een icoon van de Marokkaanse Chaabi en Aïta muziek, is op de avond van 11 september overgebracht naar het militaire ziekenhuis in Rabat. De chemotherapie lijkt niet te zijn aangeslagen.

De longkanker van 70-jarige zangeres is uitgezaaid naar haar ribben en haar hoofd. Daarom hebben haar artsen besloten de chemokuur stop te zetten. Volgens Marokkaanse media krijgt ze momenteel nog enkel pijnstillers om de pijn te verzachten.

Lees ook: Marokkaanse zangeres Khadija El Bidaouia stopt kankerbehandeling

Verschillende kunstenaars, zoals onder meer acteur Mohamed El Khiari en zanger Hajib, riepen het publiek op om Khadija El Bidaouia te steunen in haar strijd tegen kanker. Daarnaast heeft het ministerie van Cultuur de betaling van de behandeling van de zangeres op zich genomen.

Lees ook: Marokkaanse regering helpt door kanker getroffen Khadija El Bidaouia

Het ministerie van Cultuur gaf ook aan dat ze ter beschikking staat van alle Marokkaanse artiesten, omdat het tot haar taken behoort om toezicht te houden op hun gezondheid en hun sociale en financiële situatie, in afwachting van de inwerkingtreding van de Stichting voor Sociale Werken, die een einde zal maken aan de problemen waarmee veel Marokkaanse artiesten worden geconfronteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team