Zoeken

Abidat Rma binnenkort immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid?

6 juli 2022 - 17:40 - Cultuur

©

Marokko wil de kunst van Abidat Rma in de hele wereld bekend maken door haar op te nemen in de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De aankondiging werd bekendgemaakt door Azouz Boujamid, Regionaal Directeur van Cultuur van Beni Mellal-Khenifra.

Tijdens de 21ᵉ editie van het nationale festival van Abidat Rma, dat van 1 tot 3 juli in Khouribga, Bejaad en Oued Zem werd gehouden, werd gesproken over de mogelijkheid om dit kostbare immateriële erfgoed te bewaren en er een hefboom voor de sociaal-economische ontwikkeling van te maken.

Lees ook: Couscous behoort voortaan tot het immaterieel erfgoed van Unesco

De regionale cultureel directeur van Beni Mellal-Khenifra, Azouz Boujamid, zei dat het erfgoed eerst grondig onderzocht moet worden voordat het als immaterieel cultureel erfgoed geclassificeerd kan worden. "Het gaat erom een inventaris op te maken van alle gegevens over dit oude erfgoed in verschillende steden van het koninkrijk, om het op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de UNESCO te plaatsen," benadrukte hij.

Het nationaal festival Abidat Rma, dat dit jaar voor de 21e keer gehouden werd, maakt in die zin deel uit van de inspanningen van het ministerie van Cultuur om het immaterieel cultureel erfgoed te bewaren. "Al meer dan 20 jaar zorgt het ministerie van Cultuur ervoor dat dit evenement elk jaar met de steun van verschillende partners wordt georganiseerd. Dit waarborgt de voortzetting van de volkskunst van Abidat Rma en moedigt toekomstige generaties aan om zich aan deze kunst te wijden," zei hij.

Lees ook: Marokko: 200 kg archeologische botten onderschept

Dit jaar werden Aboul Kaddour en Mohamed El Rhazouani, de twee oudste leden van Abidat Rma, gehuldigd tijdens de openingsceremonie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team