Zoeken

Marokkaanse acteur Noureddine Bikr krijgt hulp van ministerie

28 december 2021 - 16:20 - Cultuur

©

Mehdi Bensaïd, minister van Cultuur, heeft ermee ingestemd de behandelingskosten te dekken van Noureddine Bikr, een acteur die al een jaar ernstig ziek is. De minister is bezorgd over de verslechterende gezondheid van de acteur.

Mohammed Choubi, een vriend van de artiest en een van degenen die op Facebook voor hem opkomt, vertelde aan Le360 dat de talrijke hulpkreten van zijn vrienden, familie en comedy-liefhebbers op sociale media, eindelijk zijn beantwoord. "Op zondag 26 december werd ik gecontacteerd door een lid van het kabinet van de minister van Cultuur, die me vertelde dat zijn ministerie bezorgd was over zijn gezondheid."

Lees ook: Marokkaanse minister betaalt ziekenhuiskosten Raïs Ahmad Bizmaoun

In het afgelopen jaar is de gezondheid van Noureddine Bikr ernstig verslechterd. Hij kan niet meer praten en is dus niet in staat om hulp te vragen. "Ik ben een vriend en ik doe een beroep op mijn vrienden en andere artiestenvrienden van acteur Noureddine Bikr om deze artiest te helpen bij zijn behandeling. De gezondheid van de pionier van het theater en de Marokkaanse televisie is verslechterd."

Lees ook: Mooi gebaar van Marokkaanse minister voor bejaarde blinde vrouw (video)

Weer een andere artiest met een kritieke gezondheid die geen middelen heeft om zijn behandeling te betalen," klaagde Mohammed Choubi op Facebook. "Wanneer zullen we begrijpen dat onze kunstenaars niet meer zo vernederd mogen worden? Is het niet tijd om de status van de artistieke activiteit te herzien en mechanismen in te voeren die onze kunstenaars in staat stellen waardig te leven en te sterven?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team