Zoeken

Marokkaanse premier noemt Israëlische agressie "oorlogsmisdaad"

19 mei 2021 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saadeddine El Othmani verklaarde dat de Israëlische agressie niets minder is dan een "oorlogsmisdaad" die onmiddellijk moet worden gestopt.

In een verklaring op de Qatarese zender Al-Jazeera, zei El Othmani dat het bezetten van een gebied, het bombarderen van huizen van burgers en het droppen van bommen op gezinnen oorlogsmisdaden zijn die met de grootste kracht moeten worden veroordeeld.

"Wat er in Palestina gebeurt door de bezetting is onbeschrijfelijk, behalve dat het een voortdurende systematische agressie is en een verschrikkelijke schending van de mensenrechten van het Palestijnse volk," zei de Marokkaanse regeringsleider. Hij voegt er aan toe dat Marokko bij zijn standpunt blijft van onvoorwaardelijke steun aan de Palestijnse zaak.

El Othmani zei dat Marokko meewerkt aan het leggen van contacten met de belangrijkste landen in de regio, om een einde te maken aan de Israëlische agressie en de escalatie van geweld in de bezette Palestijnse gebieden.

"Wij veroordelen deze aanhoudende schendingen en iedereen moet zich verenigen om ze een halt toe te roepen", benadrukte de Marokkaanse premier, die ook opriep tot een gemeenschappelijke solidariteit met het Palestijnse volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team