Zoeken

Marokkaanse politicus gearresteerd na terugkeer uit Spanje

2 mei 2024 - 17:00 - Marokko

©

De derde vice-voorzitter van de gemeenteraad van Tetouan, Anas Al Yemlahi, is dinsdagochtend gearresteerd op de luchthaven van Rabat-Salé. Al Yemlahi, die wordt beschuldigd van het uitschrijven van ongedekte cheques, was naar Spanje gevlucht om aan de justitie te ontkomen.

Al Yemlahi wordt ervan beschuldigd ongedekte cheques te hebben uitschreven en steekpenningen te hebben aangenomen van mensen in ruil voor de belofte van een baan als gerechtsdeurwaarder. Hij was naar Spanje gevlucht om aan de gevangenis te ontkomen.

Lees ook: Gemeenteraadslid Tanger centraal in fraudezaak Schengenvisa

In de komende dagen zal Anas Al Yemlahi naar Tetouan worden overgebracht en voorgeleid worden voor de procureur van de rechtbank van eerste aanleg. Na zijn verhoor in Tetouan is het mogelijk dat hij wordt gedagvaard door de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat. Hij kan ook worden voorgeleid voor het parket dat bevoegd is voor financiële misdaden.

Lees ook: Corrupte gemeenteraadslid opgepakt in Safi

Sommige naasten van Anas Al Yemlahi proberen te voorkomen dat hij naar de gevangenis gaat door zijn schuldeisers te overtuigen hun klachten in te trekken. Anderen zamelen geld in bij ondernemers en zakenlieden in de stad om zijn schulden af te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team