Zoeken

Marokkaanse olijfolie, beste ter wereld?

16 maart 2022 - 15:40 - Wereld

©

Dertig proevers zullen op 18 en 19 maart in het Spaanse Cordoba bijeenkomen voor de internationale wedstrijd Evooleum Awards, om samples te beoordelen van de 100 beste olijfoliën van eerste persing (EVOO) ter wereld, waaronder ook Marokkaanse olijfolie.

De organisatoren van de wedstrijd, de Spaanse Vereniging van olijfgemeenten (AEMO) en Grupo Editorial Mercacei, verklaren in een persbericht dat deze editie nu al "de meest succesvolle in de geschiedenis van de wedstrijd is, omdat die alle verwachtingen en het aantal ontvangen samples extra olijfoliën van eerste persing, ruimschoots heeft overtroffen".

Lees ook: Italianen bang voor Marokkaanse olijfolie

De jury van Evooleum bestaat uit de 30 beste proevers ter wereld. Ze gaan olijfolie uit meer dan twintig landen beoordelen, waaronder Marokko, Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk, Turkije, Algerije, Israël, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Tunesië, de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië, Japan, China, enz.

Lees ook: Marokko vijfde grootste producent olijfolie ter wereld

Tijdens de zevende editie van deze prestigieuze internationale wedstrijd, zullen de 100 beste EVOO’s ter wereld worden bekendgemaakt. Die worden dan in de volgende editie van de Evooleumgids 2023 gepresenteerd. Voor alle deelnemende producten wordt een volledig informatieblad opgesteld met gegevens zoals oorsprong, kenmerken, olijvenvariëteit, aard van de olijfgaard, activiteiten op het gebied van olijventoerisme of koosjer- en halal-certificaten, vergezeld van een foto van de verpakking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team