Zoeken

Marokko naar Israëlische wapenbeurs

15 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

Marokko zal voor het eerst deelnemen aan de Israëlische Defensiebeurs (ISDEF), een militaire en politiebeurs die van maandag 21 maart tot woensdag 23 maart 2022 in Tel Aviv wordt gehouden. Dit jaarlijkse evenement verwacht een groot aantal bezoekers.

De Russisch-Oekraïense oorlog en de opheffing van de gezondheidsbeperkingen voor buitenlandse toeristen in Israël zijn de aanzet tot de ISDEF-beurs, die van 21 tot 23 maart 2022 in Tel Aviv wordt gehouden. Volgens de organisator van de tentoonstelling, de Avnon Group, is het aantal aanvragen voor deelname aan het evenement in de afgelopen week met 50% gestegen. Er worden in totaal 4500 buitenlandse bezoekers verwacht. Onder hen zijn er ongeveer 100 uit de Golfstaten en Marokko, die deze jaarlijkse tentoonstelling voor de eerste keer bijwonen, meldt de website United with Israel.

Lees ook: Israël gaat Marokko Barak MX luchtverdedigingssysteem leveren

Er zullen ook delegaties komen uit Oost-Europese landen zoals Kroatië, Slowakije, Kosovo en Bosnië en Herzegovina. Niet te vergeten zijn de officiële delegaties van reeds lang bestaande klanten van de Israëlische defensie-industrie uit de Verenigde Staten, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zuid-Korea en de Filipijnen. Ook bedrijven uit Rusland en Oekraïne, zoals TSNK, worden in Tel Aviv verwacht. De opkomst ligt 40% hoger dan bij het laatste wapenbeurs in 2019, voor de uitbraak van de Covid-19-pandemie.

Lees ook: Israël weigert "Iron Dome" afweersysteem aan Marokko te verkopen

Op hetzelfde moment zal in Tel Aviv een veiligheidsconferentie worden gehouden, die zich zal toespitsen op crisisbeheer en bescherming tegen cyberaanvallen. De conferentie wordt voorgezeten door de voormalige Israëlische minister van Defensie en chef van de generale staf Moshe Ya’alon. "Landen van over de hele wereld waarderen de kracht van de Israëlische defensie-industrie en willen zich uitrusten met het indrukwekkende materieel en de unieke mogelijkheden die Israël biedt. Op een moment als dit ontdekken en introduceren we nieuwe delen van de wereld die binnenkort toegang zullen hebben tot deze faciliteiten, zoals de Golfstaten en Marokko," zei Mati Weinberg, CEO van Avnon Group’s ISDEF.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team