Zoeken

Marokkaanse OCP Groep neemt Spaans bedrijf over

29 september 2022 - 07:00 - Economie

©

Op 26 september heeft de Marokkaanse groep OCP een belangrijke stap gezet naar diversificatie in de fosfaatsector met de ondertekening van een definitieve overeenkomst voor de verwerving bij de Spaanse kunstmestproducent Fertinagro Biotech, van 50% van de aandelen van het in Huelva gevestigd bedrijf GlobalFeed.

Het fosfaatbedrijf OCP stelt in een persverklaring dat de overname zal bijdragen tot zijn strategie om te groeien op de markt van de voederfosfaten. De groep wil zijn geografische spreiding uitbreiden en een divers en innovatief productaanbod bieden. "Met deze overname wil het OCP zijn fosfaatactiviteiten uitbreiden en een belangrijke rol spelen in de diervoedersector. Het speelt in op de groeiende vraag en breidt zijn aanbod uit met duurzame, gespecialiseerde en specifieke producten", verzekert Marouane Ameziane, directeur Speciale Producten en Oplossingen van de groep.

Lees ook: Marokkaanse gigant OCP realiseert hogere omzet

Javier Martin, CEO van GlobalFeed, is ervan overtuigd dat het nog nauwere partnerschap met het OCP de industriële mogelijkheden en de marktgroei zal versnellen. Het geeft veehouders betere toegang tot hoogwaardige technologieën en de meest duurzame en veilige alternatieven voor fosfaatvoer. In hetzelfde persbericht staat dat deze participatie nog onderworpen is aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden, zoals goedkeuring door de regelgevende autoriteiten.

Lees ook: Omzet fosfaatgroep OCP stijgt door conflict Rusland-Oekraïne

GlobalFeed "is gespecialiseerd in diervoeding en produceert en distribueert een breed scala van producten, waaronder fosfaat eindproducten en hoogwaardige producten voor diverse diersoorten". Het bedrijf "beschikt over soepele productiefaciliteiten in Huelva, Spanje, met een capaciteit van 200.000 ton voor fosfaatproducten en 30.000 ton voor ijzersulfaatproducten. Het heeft ook een brede en internationale commerciële aanwezigheid", aldus het persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team