Zoeken

Marokkaanse gigant OCP realiseert hogere omzet

26 september 2022 - 23:00 - Economie

©

De Russisch-Oekraïense oorlog en de stijgende wereldprijzen voor meststoffen zijn gunstig voor de Marokkaanse gigant OCP. In de eerste helft van het jaar boekte het Marokkaans fosfaatbedrijf een recordomzet.

"In de eerste helft van 2022 heeft het OCP uitzonderlijke financiële prestaties geleverd. Hogere prijzen voor de producten in combinatie met onze voortdurende inspanningen om de productiekosten en de operationele efficiëntie te optimaliseren. Dit resulteerde in een EBITDA-marge van 50%, één van de beste in de sector. Voor fosfaatmeststoffen zijn de gemiddelde prijzen meer dan verdubbeld ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Dit was te wijten aan verschillende factoren waaronder hogere inputkosten, verstoringen van de toeleveringsketen, exportbeperkingen en een hogere wereldwijde vraag", aldus het OCP in een persbericht.

Lees ook: Omzet fosfaatgroep OCP stijgt door conflict Rusland-Oekraïne

De inkomsten van het OCP stegen met 72% tot 56 miljard dirham eind juni, vergeleken met 32 miljard dirham in dezelfde periode vorig jaar. Drie bedrijfsonderdelen van de groep hebben tot deze prestatie bijgedragen: kunstmest (+69%), fosfaatgesteente (+63%) en fosforzuur (+24%). Dit resultaat is toe te schrijven aan de hogere prijzen, die het effect van de daling van de uitvoer hebben verzacht. Deze evolutie kan worden verklaard door de wereldeconomie, die werd gekenmerkt door een krap aanbod als gevolg van de door de crisis tussen Rusland en Oekraïne veroorzaakte tekorten maar ook door de daling van de uitvoer van China.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team