Zoeken

OCP neemt 50% van Spaanse GlobalFeed over

21 mei 2023 - 14:20 - Economie

©

Het Marokkaanse fosfaatbedrijf OCP heeft de succesvolle aankoop aangekondigd van 50% van het kapitaal van het Spaanse bedrijf GlobalFeed. Deze transactie werd uitgevoerd in samenwerking met het in Spanje gevestigde meststoffenbedrijf Fertinagro Biotech.

GlobalFeed, dat zich voornamelijk bezighoudt met de productie van gefosfateerde producten voor dierenvoeding, maakt nu deel uit van het imperium van de Marokkaanse gigant. Volgens Houda Sebti, hoofd van de dierenvoedselafdeling bij OCP, is deze operatie bedoeld "om de positie van de OCP-groep in de sector van producten bestemd voor dierenvoeding te versterken en onze geografische aanwezigheid uit te breiden".

Lees ook: OCP haalt belangrijke financiering binnen

Deze alliantie beperkt zich niet tot een eenvoudige transactie. Het maakt deel uit van een ambitieus project om de productie van GlobalFeed te verhogen, dat volgens Houda Sbiti in 2027 naar verwachting 400.000 ton zal bereiken.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

In 2022 kreeg OCP van de Marokkaanse overheid toestemming om met Fertinagro Biotech een joint venture met een startkapitaal van 25 miljoen euro op te zetten, met als doel de productie en verkoop van meststoffen te verhogen.

Bladna.nl