Zoeken

Marokkaanse Nederlander slachtoffer vernedering en hogra in Imzouren

27 mei 2024 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een in Nederland woonachtige Marokkaan heeft besloten om klacht in te dienen tegen de burgemeester van de gemeente Imzouren in de provincie Al Hoceima. De burgemeester zou hem hebben vernederd door de aansluiting van zijn huis op het water- en elektriciteitsnetwerk te weigeren.

Weigert de burgemeester van Imzouren de richtlijnen van Koning Mohammed VI over de vereenvoudiging van administratieve procedures voor in het buitenland woonachtige Marokkanen na te leven? Een in Nederland woonachtige Marokkaanse burger vertelt aan Rue20 dat hij het slachtoffer is geworden van vernedering en "hogra" (een Marokkaanse term voor tirannieke onderdrukking van de zwakken door de machtigen) door de burgemeester van Imzouren.

Lees ook: Politiebaas verhindert begrafenis wereld-Marokkaan in M’diq

Volgens de Marokkaanse Nederlander weigerde de burgemeester water en elektriciteit aan zijn huis te leveren, ondanks dat hij alle wettelijke documenten - de bouwvergunning en het conformiteitscertificaat - heeft en aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

Lees ook: Arrestaties voor inbraak in villa wereld-Marokkaan

De ouders van de man wonen ook in Nederland en zijn van plan om de zomervakantie in het huis door te brengen. Gezien deze ongerechtvaardigde weigering heeft hij een advocaat in de arm genomen om een ​​rechtszaak aan te spannen tegen de burgemeester van Imzouren, in de hoop hiermee zijn gelijk te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team