Zoeken

Burgemeester in Marokko 12 jaar cel in voor vervalsing en oplichting

18 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

De burgemeester van de gemeente Loudaya, in de regio Marrakech, is samen met zes andere personen veroordeeld tot celstraffen en boetes voor het vervalsen van officiële documenten.

De burgemeester werd schuldig bevonden aan vervalsing van officiële documenten, vervalsing van administratieve documenten, het toevoegen van valse gegevens aan een openbaar register en oplichting. Zes andere beklaagden, waaronder de directeur van een gemeentelijke dienst, werden veroordeeld voor dezelfde aanklachten. Een andere verdachte werd veroordeeld voor "het niet melden van een misdrijf".

Lees ook: Ex-burgemeester Nador veroordeeld voor corruptie

Het onderzoek van de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep bracht een systeem van vervalsing van persoonsgegevens met betrekking tot de burgerlijke stand aan het licht. De verdachten vervalsten de documenten in ruil voor geld, waardoor personen zich identiteiten konden toe-eigenen of op frauduleuze wijze officiële documenten konden verkrijgen.

Lees ook: Marokko: ex-burgemeester in de gevangenis

Het Hof van Beroep van Marrakech veroordeelde de burgemeester tot 12 jaar gevangenisstraf en een boete van 720.000 dirham. De zes andere beklaagden werden veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf en een boete van elk 120.000 dirham. Een andere verdachte werd veroordeeld tot 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 500 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team