Zoeken

Politiebaas verhindert begrafenis wereld-Marokkaan in M’diq

19 juli 2023 - 10:30 - Marokko

©

Een Marokkaanse politiechef heeft zich verzet tegen de repatriëring naar Marokko van het lichaam van een Marokkaan die overleden is in Sebta, om begraven te worden in M’diq. De overleden is uiteindelijk begraven op de begraafplaats van Sidi Embarek in de enclave, in afwezigheid van zijn familie die in Marokko wonen.

De politieverantwoordelijke verhinderde afgelopen zondag de repatriëring van het lichaam van de Marokkaan die in Sebta woonde, hoewel alle documenten voor de repatriëring in orde waren. De familie van de overledene kreeg op 13 maart 2020, een dag na de sluiting van de grenzen vanwege de Covid-19 gezondheidscrisis, toestemming van de delegatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken in M’diq om het lichaam via de Tarajal-grens over te brengen. Sindsdien wachtten ze om hun dierbare te kunnen begraven.

Lees: Repatriëring lichaam in Algerije vermoorde Marokkaanse

Aan de Spaanse kant van de grens was er geen probleem. De Guardia civil en de Nationale politie controleerden alle documenten en lieten het stoffelijk overschot door.

Maar de officier aan de Marokkaanse kant van de grens weigerde het document van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de repatriëring toestaat, te accepteren omdat hij dacht dat het verlopen was, meldt Mundo Islam. Ondanks het aandringen van de familie, die probeerde hem te overtuigen en hem te laten begrijpen dat de overledene wenste begraven te worden in zijn geboortestad M’diq, gaf de politieagent niet toe, waardoor de familie verplicht werd terug te keren naar Sebta met het lichaam.

Lees: Familie neergestoken Marokkaanse vraagt hulp aan Marokko voor repatriëring

De familie moest een nieuwe procedure starten bij de politie van Sebta om toestemming te vragen om hun zoon te begraven in de autonome stad. De overledene werd uiteindelijk begraven op de begraafplaats van Sidi Embarek, in het bijzijn van enkele kennissen. Door de politieagent, die een officieel document van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken niet erkende, was de familie niet in staat de laatste wens van de overledene te respecteren, hem een laatste eer te bewijzen en hem waardig te begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team