Zoeken

Onderzoek naar nieuwe "Marokkanentweet" in Nederland

4 februari 2020 - 14:10 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft een onderzoek gestart naar een bericht op Twitter van FvD-partijvoorzitter Thierry Baudet over Marokkanen.

De politicus twitterde vrijdag dat vriendinnen door Marokkanen waren last gevallen in een trein. Later bleek dat het om NS-controleurs in burger ging.

"Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen door vier marokkanen in een trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los van politiek correct gelul! Red dit land!", luidde het bericht van Baudet op Twitter.

De politie bevestigt het incident en stelt dat er wordt onderzocht of er aangifte kan worden gedaan tegen de partijleider. "Twee NS-medewerkers vragen om het vervoersbewijs van twee reizigers. Een collega van ons wordt erbij gehaald omdat ze die niet willen laten zien. Uiteindelijk komen de kaartjes tevoorschijn en lijkt er niks aan de hand. Een paar minuten later lees je dit soort berichten op sociale media.", verklaarde een politiewoordvoerder over de zaak.

Volgens getuigen ging het om een gewone controle maar geloofden de vrouwen niet dat het om NS-medewerkers ging. Baudet heeft zich niet willen excuseren. De politicus gaf enkel in een Facebookbericht toe dat hij te "haastig" had gereageerd maar blijft volhouden dat zijn vriendinnen "werden geïntimideerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team