Zoeken

Turkije reageert op noodkreet Marokkaanse moeder

11 april 2022 - 18:20 - Wereld

©

In antwoord op de noodkreet van een Marokkaanse moeder, heeft Turkije zaterdag de twee maanden oude baby Younes, die lijdt aan een zeer zeldzame genetische ziekte, van Utrecht in Nederland naar Ankara vervoerd voor behandeling.

Bij een Marokkaans jongetje dat in Nederland woonde en 2 maanden oud is, werd een ongeneeslijke ziekte vastgesteld. Nederlandse artsen boden de moeder van baby Yunus, die was aangesloten op een beademingsapparaat, om zijn leven beëindigen, maar moeder Zineb Rahou wees dit af en vroeg om hulp van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, als laatste redmiddel, door een video op haar sociale media-account te plaatsen.

Lees ook: Taha (6) terug in Marokko na hartonderzoek in Malaga

"Yunus, een Marokkaanse jongen van twee maanden oud werd vanuit Nederland per luchtambulance naar Turkije gebracht. Hij lijdt aan Primaire Ciliaire Dyskinesie en ligt aan de beademing. Zonder deze tussenkomst zou hij geen kans hebben om te overleven," schreef de Turkse minister van Volksgezondheid, Dr. Fahrettin Koca, in een tweet op zaterdag.

Lees ook: Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

"De moeder van Yunus heeft alle opties bekeken [...] Ze heeft onze president via sociale media om hulp gevraagd. Baby Yunus bevindt zich nu met zijn moeder in Turkije," voegde de Turkse minister eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team