Zoeken

Marokkaanse Nadia Benzakour pakt rol in "The Colosseum"

10 september 2021 - 12:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse actrice Nadia Benzakour is toegetreden tot de cast van de History Channel serie "The Colosseum", geregisseerd door Roel Reine. Tegelijk staat ze ook op het punt om een historische figuur te spelen in de speelfilm "Seneca, The Creation of Earthquakes" van Robert Schwentke, de regisseur van de laatste Marvel film.

The Colosseum is een epische serie over gladiatoren en The Creation of Earthquakes is een nieuw soort komedie over Seneca en zijn relatie met keizer Nero. De Marokkaanse actrice belooft haar best te doen voor beide rollen. Benzakour werd bekend bij het Marokkaanse publiek dankzij de Marokkaanse serie Salon Shahrazade en de speelfilm Sofia, van Meryem Ben Mbarek, meldt Atlasinfo.

Lees ook: Marokkaanse actrice Sofia Essaïdi vertelt over carrière-keuzes

Daarvoor speelde ze ook een rol in The Tyrant, geregisseerd door David Yates, de regisseur van Harry Potter, en was ze ook te zien in Killing Jesus, tegenover de acteurs John Rhyes Davis (Lord of the Rings) en Rufus Sewell (The Illusionist, Dark City).

Behalve in de Hollywood-scene, is Nadia Benzakour ook bekend bij Franse regisseurs. Zij kreeg een rol in Bureau des Légendes en in Les Hommes de l’ombre. "In was heel stil toen ik, tot mijn grote verbazing, tegenover Carole Bouquet kwam te staan. Ik wilde absoluut niet onhandig overkomen. Maar ik vergiste me, Carole Bouquet is in het echt een enorm leuke actrice. Ik werd aangemoedigd om haar zo eenvoudig mogelijk aan te spreken, en het werd echt een heel leuke uitwisseling," zegt Nadia.

Lees ook: Actrice Touriya Haoud openhartig over lymfeklierkanker

Hoewel de Frans-Marokkaanse actrice haar hele jeugd in Parijs heeft doorgebracht en daar haar eerste stappen zette in de cinema, brak ze pas door toen ze in New York was. Ze bracht er drie prachtige jaren door, wat haar de kracht gaf om hard te werken, waardoor ze vandaag succesvoller is en vaker gevraagd wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team