Zoeken

Marokkaanse multimiljonair minister brengt callcenterbedrijf naar Damrak

9 september 2021 - 19:00 - Economie

©

De Duitse mediareus Bertelsmann en de Marokkaans Saham Groep, van multimiljonair en minister Moulay Hafid Elalamy, trekken met callcenter Majorel naar de Amsterdamse beurs waar ze op een miljardenwaardering mikken.

Het callcenterbedrijf Majorel is het resultaat van een fusie tussen de callcenters van het Duitse Bertelsmann en het Marokkaanse investeringsfonds Saham. Ze bezitten elk 50 procent van de aandelen. Saham is één van Marokko’s grootste holdings en is het eigendom van Moulay Hafid Elalamy, de 61-jarige minister van Industrie, Handel en de Groene en Digitale Economie. Hij zou volgens de laatste Forbes-data goed zijn voor $620 miljoen.

Majorel is actief in 31 landen over de wereld en biedt werk aan 63.000 callcenter-operatoren die zo’n 60 verschillende talen spreken, schrijft Quote. Ze verzorgen de telefonische klantencontacten voor internationale bedrijven.

Het bedrijf behaalde in 2020 een omzet van 1,34 miljard euro (+14% tegenover 2019), dat is een brutobedrijfswinst van 196 miljoen euro. Majorel kan volgens experten bij zijn notering op de Amsterdamse beurs een beurswaarde krijgen van 3 miljard euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team