Zoeken

Waar gaan Marokkaanse ministers op vakantie?

12 juli 2012 - 17:52 - Marokko

©

De meerderheid van de Marokkaanse ministers zullen pas op vakantie gaan na de Ramadan, dit omdat het regeringshoofd, Abdelilah Benkirane, hen zou verboden hebben om hun vakantie te nemen tijdens de vastenmaand.

Premier Abdelilah Benkirane, Staatsminister Abdallah Baha en minister van Huisvesting Nabil Benabdallah, zullen niet met vakantie gaan deze zomer.

Het hoofd van de Marokkaanse diplomatie Saadedine El Othmani, die net terug is uit Algerije waar hij deelnam aan de top van ministers van Buitenlandse Zaken van de Maghreb Unie, zal ook moeten afzien van zijn vakantie met de familie in Inezgane, zoals hij gewend is.

Mustapha Ramid, minister van Justitie, heeft recht op een weekje vakantie, dat hij wil besteden aan zijn familie in Ifrane of Tanger, omdat het aantal dossiers op zijn bureau opstapelen en de druk van de nationale dialoog over hervorming van de Justitie weegt.

Amine Sbihi, minister van Cultuur, vertrekt voor tien dagen met zijn familie naar Bouznika, waar hij een huis aan zee bezit.

Mohamed El Ouafa, Marokkaanse minister van Onderwijs, brengt gewoonlijk zijn vakantie door in Marrakech, Rabat of Noord-Marokko. Hij vertelde dat hij dit jaar niet op vakantie zal gaan; hij werkt namelijk aan het Bachelor-dossier en rekent vanaf 28 juli de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar te starten.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi, zal eveneens pas na de Ramadan met zijn familie gedurende tien dagen in het noorden van Marokko verblijven, een regio waar hij zijn vakantie jaarlijks doorbrengt.

Lahcen Haddad, minister van Toerisme, zal na de Ramadan een tiental dagen met zijn gezin doorbrengen in Cabo Negro, vlakbij Tetouan, waar hij eigenaar is van een appartement sinds meer dan tien jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team