Zoeken

Marokkaanse ministers op vakantie ondanks politieke crisis

17 augustus 2013 - 15:00 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane mag dit jaar niet op vakantie. Hij moet zo snel mogelijk een nieuwe regeringscoalitie vormen. Wel heeft hij een verlof toegekend aan een aantal van zijn ministers.

Aziz Akhannouch, de rijke minister van Landbouw, is een weekje naar zijn geboortestad Tafraout vertrokken. Dat meldt Al Ahdat Al Maghribia.

Nizar Baraka, minister van Financiën, is ook voor een weekje weg. Mogelijk wordt zijn verlof definitief vanwege de terugtrekking van de Istiqlal-partij uit de regering.

Mohamed Ouzzine, minister van Sport en Jeugd, heeft nog geen vakantieverzoek ingediend. Wel vertelde hij aan de krant dat hij binnen enkele dagen mogelijk naar het noorden van Marokko vertrekt voor een kort verlof.

Mustapha El Khalfi, minister van Communicatie, is sinds donderdag in verlof. Zijn vakanties brengt hij gewoonlijk door in het noorden van het land.

Mustapha Ramid, minister van Justitie, gaat ook een weekje in een resort in het noorden van Marokko doorbrengen.

Lahcen Daoudi, minister van Hoger Onderwijs vertelde aan Marokkaanse media dat hij dit jaar niet op vakantie ging, omdat hij het volgend schooljaar tijdens de zomervakantie voorbereidt.

De andere ministers hebben er de voorkeur aan gegeven in Rabat te blijven om hun portefeuille te verdedigen. De onderhandelingen tussen Premier Benkirane en de RNI-partij, dat de Istiqlal zou vervangen in de coalitieregering, zorgt namelijk voor ongerustheid bij de regeringsleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team